Obs: Vid bokning till studentveckan välj bokningslängd ”Student 1/2 vecka”.

Bra att veta

Du bestämmer själv

Alla våra snabbtält kan formas efter eget behov med separata väggar. Ni väljer helt enkelt hur och om ni placerar väggar med panoramafönster eller ingångar. Varje tält kommer med 2 sidor med ingång och 2 sidor med panoramafönster. Duken i tak och väggar är PVC på 620 g/ m² och är helt vattentät.

Stormsäkerhet

Med varje tält kommer låda innehållande tältpinnar och stormsäkring. Det är alltid nödvändig att säkra tältet mot starkare vind då vinden är svår att förutse. Du som hyr ansvarar för att lämna tillbaka tältet helt. Därför rekommenderar vi att alltid använda stormsäkring.

Säkerhet

Som hyrare av snabbtältet har du ett ansvar för dina gästers säkerhet. Då kan det kännas tryggt att veta att tältduken är brandskyddad och klassad enligt EN 13501-1, brandteknisk klassificering av byggprodukter och byggnadselement. Det gäller alla våra tält utom 3m x 3m tältet med stålstomme som hyrs ut utan väggar och är därmed mycket enkla att utrymma vid eventuell fara.

Tältstomme

Tack vare den lätta saxmekanismen av aluminium ställs snabbtältet upp på kort tid. Ett klicksystem av hög kvalitet låser alla delar på plats. Snabbtältets höjd kan ändras i 5 olika lägen. Inget sammelsurium av tältpinnar att hålla reda på, bara en stomme, en duk och fyra väggar. Det är allt.

Några tips längs vägen

Planera nedtagning av tält utifrån förväntat väder då tältet skall återlämnas torrt och rent.

Förankra tältet med medföljande stormlinor då vädret kan skifta snabbt.
Tänk på att ni är ersättningsskyldiga vid ev. stormskada.
Var gärna 2 eller fler personer som sätter upp tältet.
Fixera hörnen på tältduken med kardborren ordentligt innan stommen fälls ut i sin fulla vidd.

Enkla att sätta upp

Är ni 2-3 personer sätter ni enkelt upp våra tält snabbt och smidigt under en timma. Är ni snabba eller fler så klarar ni det på halva tiden. Snabbtält är precis vad det låter som: snabba. Stommen kommer helt monterad och behöver bara fällas ut med duken över. Sedan monteras väggar om och på det sätt som önskas. Allt sköts med fjädrande saxsprintar och kardborreband.

Vi hoppas att ni kan lägga mer tid på er sammankomst än att montera tält. Skulle ni vilja ha hjälp med upp och nedtagning så kan vi erbjuda även det. Då bokar ni instruktör när ni bokar tältet.

Så fäster du stormlinor

Med varje tält kommer en låda med stormlinor och tältpinnar mm.

Stormlinorna fästs i tältet med hjälp av repet. Repet skall gå runt stommen på insidan för att inte dra sönder duken.

Så fäster du stormlinor

Tips för tälten 4x8 och 3x6